Go Go Net

046 669 021

0885 961 501

Пишете ни

Новини

Пренареждащи се "умни" мебели

24.02.2018

От компанията Ori Systems са разработили технология, която позволява използването на една стая по стотици начини. Системата Ori е проектирана да бъде модулна, което позволява на разработчиците да я адаптират към всяка сграда.
Умните роботизирани мебели могат да преобразят една стая по стотици начини: от спалня в работен кабинет, от трапезария в широко открито пространство. Всичко това има за цел да оптимизира интериора в малките домове.
Най-естественият компонент в системите за умна мебелировка са самите мебели - сгъваеми легла, спални, дивани, маси, бюра, черкмеджета... Лавици и рафтове могат да се движат и пренареждат.  Други мебели подлежат на скриване и показване – например телевизора, огледалото.

В един умен дом стените също участват. Те не са просто прегради, често пъти  съдържат в себе си вградени мебели; могат да се плъзгат, за да разделят пространството на отделни части.

Името Ori произлиза от "оригами", японското изкуство за сгъване на хартия и създаване на красиви и забележителни предмети.

Наблюдавайте Ori в действие: https://vimeo.com/216622464

Грешка